Специалните турски маслини Milas Yagli Zeytini получиха статут на защитено наименование за

...
Специалните турски маслини Milas Yagli Zeytini получиха статут на защитено наименование за
Коментари Харесай

Маслини от Турция получиха специален статут

Специалните турски маслини Milas Yagli Zeytini получиха статут на предпазено название за генезис (ЗНП) от Европейския съюз, съобщи Анадолската организация.

„ Защитеното название за генезис Milas Yagli Zeytini обгръща трапезни маслини от сорта Memecik, отглеждани в окръг Милас “ покрай Егейско море, изясни Европейската комисия в известието за решението.
-->
Качеството на маслините е станало причина да бъдат определени като предпазени, заради  „ тясно обвързвано с климатичните условия на района и с локалното ноу-хау за ферментирането им в саламура и консервирането им „ със зехтин, получен от маслини от сорта Memecik и резенчета свеж лимон “, се прибавя в решението.

Това е 13-ият турски хранителен артикул, който получава отбрана от Европейски Съюз, в това число лешниците Giresun Tombul Findigi от района на Черно море, наровете Suruc Nari от Шанлъурфа и десертите кюнефе от Антакия и саралия от Газиантеп.

Европейският съюз поддържа указател за наименованията на селскостопанските артикули, храни и питиета, които се употребяват със протекция в целия съюз, включващ географски инструкции, качество на продуктите и правни принадлежности за отбрана, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР